آفات مداحی از کلام مقام معظم رهبری
بخش دوم
3- عدم بهرهمندي از آموزشهاي لازم
وعاظ محترم در حوزهها درس ميخوانند و پس از مرحله آموزش به وعظ ميپردازند. همان طوري که منبر، ترکيبي از علم و هنر است، مداحي هم همين طور است، لذا براي مداحي هم آموزش ديدن لازم است. مداحان هم بايد آگاهي و اطلاعات لازم را داشته باشند و هم اين هنر را داشته باشند که چگونه بخوانند. اگر فقط بخشهاي مربوط به هنرمندي را ياد بگيرند ولي از جنبه علمي آموزش نبييند، کم ميآورند و نميتوانند انجام وظيفه کنند. لذا خوب است مراکزي براي آموزش مداحان ايجاد شود و افراد عالم و شايسته آموزش دهند و افرادي که آگاهي لازم از مسايل اسلامي ندارند، وارد اين کار نشوند.
4- چراغ سبز گناه به مردم نشان دادن
نبايد در مجالس عزاداري گفته شود که در طول سال هر گناهي که ميخواهيد انجام دهيد اما در ايام محرم که عزاداري ميکنيد گناهان شسته ميشود!امام حسين(عليه السلام) براي مکتب و مذهب شهيد شد لذا در مجالس حسيني بايد مذهب را تقويت کرد. جريان حاجب کاشاني و شعر او که :
"حاجب اگر معامله حشر با علي است من ضامنم که هر چه خواهي گناه کن"
را ميدانيد که حضرت را در خواب ديد که به او فرمود تو مداح خوبي هستي ولي اين شعرت بد بود. وقتي او پرسيد چه بگويم، امام(عليه السلام) فرمود بگو:
"حاجب اگر معامله حشر با علي است شرم از رخ علي کن و کمتر گناه کن"
ببينيد فرق اين دو مکتب چقدر است؟
5- برهنگي عزاداران
من خواهش ميکنم که در مجالس خود عزاداران را به درآوردن پيراهن تشويق نکنيد، چون اگر ناظر نامحرم در مجلس باشد، اين کار قطعاً گناه است و اگر هم اين طور نباشد، ميدانيد که ما در زماني زندگي ميکنيم که اين صحنهها به راحتي فيلم برداري ميشود و به سراسر دنيا فرستاده ميشود و دشمنان ميگويند اين هم شيعيان امام حسين(عليه السلام)! لذا پيراهن در آوردن عزاداران در عصر و روزگار ما به مصلحت نيست و ضرر دارد.
6- تشويق عزاداران به آسيب رساندن به بدنشان
اين که مسلمان پذيراي آسيب رساندن بر بدن خود باشد، براي ميدان جهاد و شهادت است و ديديم که جوانان ما زير بمبهاي دشمن قطعه قطعه شدند.اما با دست خود به بدن آسيب رساندن درست نيست. ما نبايد مردم را به اين کارها تشويق کنيم.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: سخنان معظم له با مداحانمقام معظم رهبری
برچسبها: آفات مداحی از کلام مقام معظم رهبری